Reklamní články

Oblasti, ve kterých najde virtuální realita své využití

Virtuální realita, respektive rozšířená realita dnes není ničím novým. Je ale pravdou, že řada lidí má v hlavě zaryto pouze jedno využití, a tím je zábavní průmysl. Dostat se prakticky ihned do zcela nového světa však není jediným způsobem, jak inovativní technologii využívat. Pojďme se podívat hned na několik oborů či odvětví, kde na ni nedají dopustit.

Způsob, jak efektivně vyškolit zaměstnance

Z posledních průzkumů vyplývá, že inovativní technologie nachází své největší využití v podnikatelském světě obecně. Zaměstnavatelé brýle a s tím související simulace využívají na proškolení svých zaměstnanců. Ti si mohou na vlastní kůži vyzkoušet různé situace, do kterých se během své praxe mohou dostat. Díky vyzkoušení se vyvarují budoucím chybám a zaměstnavatelé tak mohou utřít pomyslný pot z čela.

Virtuální realita však nabízí i simulace. I proto najde své využití ve fázi, kdy podnik navrhuje a vizualizuje nové produkty či možnosti toho, co by mohlo být v následujících letech součástí jeho portfolia nabídek.

Možnost, jak zjistit postup při operaci

Stále více se rozšířená realita těší z obliby ve zdravotním průmyslu. Už dávno neplatí, že budoucí doktoři se s pacienty či tím, jak vypadá operace setkají až na samotném sále, vyzkoušet se může virtuální realita, která nabízí opravdu reálnou simulaci.

Poskytuje jakýsi pomyslný návod na to, jak při operaci postupovat krok po kroku. Díky tomu se opět minimalizuje počet chyb, ke kterým by jinak v praxi došlo. Sám Google si důležitost rozšířené reality a virtuální reality (VR a AR) uvědomuje.

Pro armádu

I když bychom našli vícero oblastí, kde rozšířená realita nachází v praxi své využití, náš seznam ukončíme armádou. I když se nikdy nepodaří nasimulovat všechny chvíle, ke kterým ve válce může dojít, alespoň nejčastější okamžiky je možné vizualizovat. Sníží se tím riziko nemilého překvapení, jež pociťují zejména nováčci.

Related posts

Jak pořizovat dobré fotografie telefonem

no-media.cz

Kärcher představil nové tyčové vysavače a řadu dalších výrobků

svet zeny

Proč používat pro firmu virtuální sídlo?

no-media.cz