Zprávy

Jak si pro sebe zvolit ideální kolo?

Cyklistika nabízí celou řadu benefitů a prakticky žádné nevýhody. Tím asi největším problémem je nutnost sehnat si kolo, což není zrovna levná položka. Ovšem ani kvalitní bicykly nemusí být vyloženě drahé. I některé skutečně dobré modely je možné sehnat za solidní peníze.

Samotné kolo by mělo být nejen po všech stránkách kvalitní, ale zároveň má správně svému majiteli vyhovovat i v oblasti funkcí. Ne každý typ stroje je totiž vhodný pro všechny.

Silniční kola

Silniční kola představují ideální doplněk každého cyklisty, který rád jezdívá po asfaltových cestách. S těmito koly je totiž snadné dosáhnout vysokých rychlostí. K tomuto účelu mají přizpůsobenou jak převodovku, tak i pláště a rám. Pravé silniční kolo dokáže poznat i naprostý laik. Jejich základním poznávacím znamením jsou totiž berany.

Takovýto druh bicyklů dodává na český trh celá řada značek. Mezi ty nejlepší kousky na trhu se bezpochyby řadí i kola Cannodale.

Horská kola

Ne každý má rád silnice. Spousta lidí dává naopak přednost toulkám po přírodě, kde by však standardní silniční kolo ani náhodou neobstálo. Do oblastí plné převýšení a nerovností se nejvíce hodí horská kola, z nichž ta nejlepší jsou uzpůsobena jízdě v každém terénu.

Standardně jde identifikovat horské kolo podle tlustých plášťů a mohutné kostře. K běžnému ježdění po přírodě bohatě postačí klidně i něco levnějšího, avšak kdo to myslí s horskými projížďkami skutečně vážně, ten sáhne po kole z řady Cannondale Jekyll.

Gravel kola

Na světě je hodně cyklistů, kteří si rádi užívají jak jízdu po silnici, tak i v horském terénu. Takoví lidé nejvíce ocení kola typu Gravel. Ty sice mají rám dosti podobný silničním bicyklům, na druhou stranu se mohou pyšnit poměrně robustními plášti.

Gravel kola jsou díky své obojživelnosti stále oblíbenější. V našich zeměpisných šířkách jsou populární hlavně stroje řady Cannodale Topstone.

Related posts

Tajemství novoluní: Odhalení nočního fenoménu

no-media.cz

Úspěšná PPC správa: Klíč k větší viditelnosti

no-media.cz

Velitel sil NATO v Evropě navrhuje posílit obranu Ukrajiny před Ruskem

no-media.cz