Reklamní články

LANXESS je první v Evropě v Dow Jonesowě indexu udržitelnosti

Závazek společnosti LANXESS v otázkách udržitelnosti se ve fiskálním roce 2020 opět vyplácí. Společnost zaměřená na speciální chemikálie je na vrcholu evropského Dow Jonesowa indexu udržitelnosti (DJSI) v kategorii „Chémie“. Ve světovém hodnocení se společnost posunula na druhé místo. LANXESS je tak již čtvrtým rokem v DJSI Europe a desátý rok v DJSI World. 

Společnost dosáhla obzvláště dobrých výsledků v oblastech klimatické strategie, lidských práv a řízení rizik souvisejících s vodou.

„Udržitelnost je již dlouho pevně zakotvena v naší firemní strategii a neustále pracujeme na vylepšení našeho profilu ke klimatickým změnám odpovědné společnosti, “ podotýká Matthias Zachert, předseda představenstva společnosti LANXESS AG s tím, že rovněž na kapitálovém trhu jsou kritéria udržitelnosti v seznamu priorit na prvním místě. 

U DJSI se environmentální, sociální a správní faktory (ESG) hodnotí jednou ročně. Pouze 10 nejlepších globálních společností z každého sektoru je zahrnuto do světového žebříčku DJSI. Zatímco 20 procent nejlepších společností se sídlem v Evropě je zahrnuto do DJSI Europe.

Ratingové agentury ISS a MSCI, které se specializují na udržitelnost, navíc vylepšily hodnocení LANXESS ve svých renomovaných hodnoceních ESG.

ISS-ESG letos posunul LANXESS o dva stupně z C na B-. Společnost vyrábějící speciální chemické látky také poprvé získala status „prime“, což ji řadí mezi nejlepších 8 procent ze 170 společností uvedených v odvětví „Chémie“. ISS-ESG hodnotí více než 100 průmyslových ukazatelů. LANXESS bodovala v oblastech environmentálního managementu, správy a řízení podniků a etiky podnikání, i v ekologické účinnosti.

Společnost MSCI ESG Research také vylepšila hodnocení pro LANXESS z BBB na A. K posunu LANXESS vedla strategie v oblasti klimatu, dobře formulované zásady správy a řízení společností a silné úsilí v oblasti chemické bezpečnosti. Hodnocení MSCI ukazuje, jak odolná je společnost vůči dlouhodobým, finančně relevantním rizikům ESG.

Related posts

Tisk Plzeň zvýšil naše prodeje

no-media.cz

Budou nás Android telefony neustále špehovat?

no-media.cz

3 tipy, jak podnítit kreativitu a co nejlépe ji využít

no-media.cz