20.6 C
Praha
21.4.2019
Aktuality 24 – přehled aktuálního zpravodajství
Pro ženy Zdraví

Domácí zázvorový sirup

potřebujeme:
1 středně velký kořen zázvoru (asi 10 cm), 1 l studené vody, 2-3 citrony, 1 kg krupicového cukru
postup:
Zázvor omyjeme a nastrouháme i se slupkou na jemném struhadle. Nastrouhaný ho pak dáme do kastrolu a zalijeme 1 litrem studené vody, do které ještě nakrájíme na malé kousky dva citrony (kůru z nich dobře omyjeme). Přivedeme do varu a povaříme asi 10-15 minut na mírném ohni. Potom směs odstavíme a necháme 24 hodin louhovat. Druhý den tekutinu scedíme a do scezené směsi přisypeme 1 kg krupicového cukru. Znovu přivedeme do varu, mícháme a vaříme asi 10 minut. Odstavíme, a když sirup trochu vychladne, vlijeme do něj vymačkanou šťávu z jednoho citronu a zamícháme. Vychladlý sirup plníme do uzavíratelných lahví. Skladujeme v chladničce.

Related posts

Zázvor v kuchyni i při chřipce

admin

Jak si poradit se stresem

admin

Syndrom zlomeného srdce

admin

Dospáváte přes víkend? Jak to ovlivňuje váš metabolismus?

admin

Mrkvová polévka se zázvorem

admin

Avokádo zelené super ovoce

admin

Leave a Comment