Pro ženy

Ideální káva do každé kavárny: jak ji vybrat?

Vlastníte kavárnu a rádi byste, abyste svým návštěvníkům mohli nabízet to nejlepší, co jen váš kávovar dokáže vyprodukovat? Klíčem k dokonalému kavárenskému požitku je jednoznačně výběrová káva, která je přesně tím, proč se budou lidé do vaší kavárny vracet. Abyste však neprohloupili při výběru, prozraďme si, jak takovou ideální kávu do každé kavárny vybrat. V potaz se bere několik věcí.

Výběr kávy se nikdy nenechává na poslední chvíli

Pokud otevíráte kavárnu, kávu byste měli mít rozhodnutou ze všeho nejdříve. Výběr kávy se totiž nenechává na poslední chvíli a už vůbec byste se neměli přiklonit k tomu, že dáte ruku do ohně za jakoukoli kávu, i když jste ji předtím neochutnali. Tak byst se svým budoucím návštěvníkům rozhodně nezavděčili. Za kávou si musíte stát, proto nejen, že vybírejte z většího množství značek, ale také každou kávu ochutnejte předtím, než ji začnete podávat ve svém podniku.

Káva jako taková je základní surovina a zároveň také důvod, proč se k vám budou zákazníci vracet. Kavárnu netvoří pouze její design nebo umístění, to může zaujmout napoprvé, ale nakonec bude právě káva tím, proč se k vám lidé budou znovu a znovu uchylovat.

Není to jen o vás, ale také o preferencích zákazníků

Spíše až později budete zjišťovat, co mají vaši zákazníci nejraději a dle toho budete vybírat nabízenou kávu. Je důležité si uvědomit, že výběr kávy jako takové je především o preferencích zákazníků, i když z počátku zde hrají roli vaše osobní chutě.

Určitě si stále stůjte za tím, co vám chutná, ale pokud začnete v průběhu fungování kavárny zjišťovat, že se řada zákazníků spíše přiklání k aroma čokolády než ke kyselosti, umístěte do své nabídky spíše tu první možnost a kyselé kávy si raději nechte jako limitované či exkluzivní edice.

Čerstvost je alfou a omegou

Výběrová káva může mít jakýkoli podtón, ale nakonec bude rozhodovat to, jak čerstvá vaše káva vlastně bude. Mnoho kavárenských majitelů touží po tom ušetřit, ale ve výsledku je úspora to, co vám může zlomit vaz. Nízká cena kávy je nesmírně lákavá, na druhou stranu může být velmi zrádná, protože se za nízkou cenu obvykle neschovává vysoká kvalita a čerstvost.

A na čerstvosti kávy opravdu záleží.

Related posts

Co se vyrábí z bavlny a další zajímavosti ze světa bavlny

no-media.cz

Skalpel nemusí být jediným pomocníkem proti stárnutí

no-media.cz

Hudba hovoří k lidem univerzálním jazykem

no-media.cz