Zajímavosti

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Jak zabezpečit své kolo proti krádeži?

Toto období miluje každý příznivce cyklistiky. Počasí je teplé a suché, takže máte možnost najezdit stovky a stovky kilometrů. Zároveň s vámi jsou však na pozoru také zloději kol. Ti se tento rok rekordně činí. Jak se před nimi ochránit?

Šikovný GPS lokátor na kolo

Možná si říkáte, že vám stačí dobrý zámek na kolo s řetězem. Nezkušené a příležitostné zlodějíčky tímto způsobem možná odradíte. Ostřílené nepoctivce nikoliv. Přestřihnutí sebepevnějšího řetězu je přece jen otázkou pouhého okamžiku. Navíc přitom zloději nevytváří žádný hluk ani na sebe jinak neupozorňují. Klidně vám tedy kolo vezmou i přesto, že jste pár metrů od něj za rohem. Z toho důvodu potřebujete o něco sofistikovanější a spolehlivější zařízení. Tím je GPS lokátor na kolo.

GPS na kolo má řadu pokročilých funkcí. Neustále snímá přesnou polohu vašeho prostředku. Jakmile se jakkoliv pohne, okamžitě vám odešle upozornění na mobilní telefon. Nejedná se tedy o klasický hlasitý alarm, který by upozornil zloděje (ostřílení zloději alarm ihned rozbijí a kolo si stejně vezmou). GPS technologie se hodí i vám. Můžete si totiž snadno zaznamenávat ujetou trasu a ukládat si ji do své oblíbené fitness aplikace.

Další zajímavé funkce

Alarm na kolo vás zaujme také systémem bike eCall. Ten v případě nehody okamžitě zavolá pomoc a předá jí přesnou polohu vašeho dopravního prostředku. Toto zařízení vydrží nabité až 10 dní v režimu jízdy a 18 dní v režimu zabezpečení (nabíjí se s pomocí konektoru USB-C). Chcete o něm vědět více? Pak se podívejte na internetové stránky známých dodavatelů ze společnosti REX. Tam si můžete prohlédnout, jak zařízení vypadá, kolik stojí a co vše vlastně dokáže. Samotné připevnění je otázkou pouhého okamžiku a zvládnete to sami doma.

Related posts

Niche parfémy voní skutečně originálně

svet zeny

Jak vybrat parfém pro výjimečné okamžiky?

svet zeny

Co potřebujete vědět, abyste vybrali ideální dárek

svet zeny