Pro ženy Zdraví

Lanýžový olej bude vynikajícím zpestřením pro polévky i rizoto

Pokud v kuchyni rádi točíte pět oblíbených jídel a nemáte rádi nic nového, pak pro vás následující řádky nejspíše žádnou inspirací nebudou. Kdo je ale labužníkem, jenž s oblibou zkouší netradiční a zajímavé speciality, jistě si pochutná. Objevovat nové vůně, dopřávat si originální barvy, to vše patří ke kulinářství, které jednoduše nemá hranice. Chcete se vydat na malou procházku? Jistě, jste zváni, bez ohledu na denní dobu nebo počasí. V kuchyni si totiž můžete udělat pravé italské rizoto k večeři, v němž budou lanýže hrát hlavní roli. A zní to velmi lákavě, že? Zapomeňte na školní jídelny, originál vypadá docela jinak!

Středomořská kuchyně s sebou přináší zdraví

Dobrý pocit ze sebe sama, lepší trávení a také prospěšnost pro zdraví jako celek, taková je italská kuchyně, jak ji známe už po generace. Lanýže jsou její nedílnou součástí, i když je pravda, že možná nejsou tak oblíbené jako například těstovinová jídla. Když nahlédnete na olivum.cz, zjistíte, kolik forem mohou tyto středomořské houby vlastně mít. A projít si lze i španělské, italské nebo také řecké olivové háje, stranou nesmí stát rovněž Istrie. Díky antickému světu, který byl ovládán ze svého římského srdce, však lanýžové dobroty poznala velká část Evropy. A mnozí u nich zůstali. Aby také ne! Dopřejete si je v mnoha různých variacích, třeba se solí nebo bílou čokoládou, nechte si chutnat! Hodí se ke krémovým polévkám nebo jídlům s těstovinami, repertoár je velmi široký, nechte se překvapit.

Italská olivová farma Marina Colonna nabízí lanýžový olej, se kterým poznáte nové odstíny chuti této středomořské lahůdky. Tato novinka v české kuchyni skvěle vynikne kupříkladu s pizzou nebo hovězím carpacciem. Olivum s.r.o. přináší i další speciality z této osvědčené apeninské produkce. Co byste řekli třeba na olivový olej s vůní pomerančů nebo rozmarýnu? A to jsme stále na začátku, region jako je právě Molise má vždycky něco nového!

Related posts

Elektronická cigareta vs. Pulze

no-media.cz

Zázvor v kuchyni i při chřipce

no-media.cz

Klenoty v barvách krve. Proč jsou rubíny tak ohromující?

no-media.cz